Rapport från norr, del 2

Sen sist, i punktform..

* Ingen bebis än (nu när jag är här blir det väl ingen förrän lucia...)
* Blåmärken på ryggen sen besök på badhuset med Jonathan. Tydligen är fastrar godkända som vattenleksaker...
* Geggamojjan har frusit, inatt först. Men idag har det vart runt minusstrecket hela dan, så förhoppningsvis blir nederbörden denna vecka i snöform.
* Mor&fars bil skickar konstiga meddelanden via färddatorn som man måste ta itu med. Tack för Statoil och snälla verkstadsgubbar som vet vad man letar efter när man knappt vet det själv.
* Jul/Nyårsklänning införskaffad.
* Pratat med snäll tant på AF.
* Vart på bio (Djävulen bär Prada) med svägerskan. Helt ok faktiskt. Trodde den skulle vara bättre..
* Bokat söderöverbiljetter.
* Och på söndag är det 1a advent. Dags att börja adventsfixa huset då.. snart.

* Viss dialektskiftning har inträffat. Blir lätt så när jag är här..
* Fantastisk solnedgång både i går och idag. Hade man bara haft en kamera så man kunnat föreviga dem..

Imorgon blir det dagisbesök och dagishämtning - jag som aldrig vart på ett dagis i hela mitt liv. Men nån gång ska väl vara den första ;)

Mig hata modem - allt går såå långsamt. Läsa mailen tar en halvtimme och annat är inte värt mödan.

Fira 1a advent lagom pepparkakigt och lussekattigt nu - vi ses till den 2a advent!  =)


Rapport från Norr, del 1

Ingen bebis än.

Väglag - geggamojja, due to regn, plusgrader. Detta på grusvägar som innan det blev regn och plusgrader faktiskt hunnit frysa. Slibbigt, kladdigt, halkigt. De där som tror sig kunna spå väder hotar med regn och plusgrader resten av veckan, då lär den lilla snö som finns försvinna helt. Kul - not.

SJ och SAS råkade faktiskt nästan hålla tiderna i måndags. SJ var, som brukligt, försenade. Men dock bara med 10 minuter, så det som skulle bli ett lagom slött, "leta efter busshållplatsen"-väntande i Enköping blev ett tvärrusande blint mot flygbusshållplatsen. Flygbussen var dock lite sen, rusandet hade inte varit fullt så nödvändigt. Arlanda var slött. Lite folk, inga köer (förrutom i kiosken efter säkerhetskontrollen - eftersom inga vätskor osv.. ni vet), och faktiskt, flyget gick i TID. Så vi landade före tidtabell, något som händer väldigt sällan på uppflyg, på nerflyg har de ju nedförsbacke ;) Man skulle kunna säga att SJs försening och SAS försnabbning tar ut varandra och allt gick som det skulle...

Modem är hemskt.

Kvalitetstid med Jonathan igår. Efter att han åkt traktor i flera timmar. Kvalitetstid är nog att ta i dock, när han leker Lego över hela köket är det svårt att umgås.. men härligt att han ändå tyr sig till mig, fast vi ses så sällan.

Föräldrarna är väl ivägskjutsade till bussen till flyget, de åker till Gran Canaria om nån kvart eller så. På GC är det 25 grader varmt. Lyx, men väl förtjänt. Speciellt för pappsen som genomled ett budgetkommunfullmäktige på 10 timmar i går. Vi räknade ut att det kostat skattebetalarna ungefär 200kkr i arvoden - utan sociala avgifter. Sjukt.

Schtaaans hockeylag spelar bra i elitserien - bättre än väntat så stadsborna är lite knepigare än vanligt. Lokalblaskan tunnare än vanligt.

Kossorna är lika söta som vanligt, och tjurarna är keliga. Nog bra jag är här och klappar lite på dom.

Nog nu!


Underbar, helt underbar.

Som rubriken säger - underbar. Men det är ungefär det jag vill säga. Man ska inte "Jinxa" (djinksa, djinxa?) saker och ting. Speciellt när det inte ens finns en teoretisk chans. Men Underbar!! Me like this man! En riktig man!

Fika med Emma var mysigt. Coffee & Dance är snart ett nytt favoritfik. Familjärt och härlig salsa på köpet. Men chokladbollarna är sjukt stora - nästan en hel måltid.

Skådisarna är mätta och klara, iaf nästan alla. Skönt, då kan vi börja göra saker, så känns det mindre hopplöst när tiden rinner iväg.. Annars känns spexeriet bara bra, känns som ett nytt guldår på gång. Härligt!

På måndag bär det av Norrut. Ingen bebis än, och vid gårdagens telefonsamtal med svägerskan så kröp det fram att hon väldigt gärna ville att jag skulle komma upp. Så jag åker. Man är inte direkt nödbedd när det gäller syskonbarn - och de är faktiskt bara små och söta en gång, sen växer de upp och får attityder och dicilplinproblem..

Nackdelen med att åka är att jag missar både Dödssyndsfest (!!) och inflyttningsfest. Trrråkigt - hade varit sååå roligt att få festa lös lite, var länge sen.  Kommer även missa Adventskonserten, jättetråkigt, speciellt när jag fått löfte om att sjunga alt iår.. och kören är så fantastiskt rolig. Ikväll var det sjukt nästan.. alla var nog extremt trötta. För även väldigt basic kör-saker blev svårt och komplicerat och ofantligt roligt.

Jag trivs som fisken i vattnet, handen i handsken, pjäxan på skidan och osten på mackan - tänk om jag måste flytta, och lämna kören...

Såå trött - blir nog ingen tidig morgon imorgon. Har varit nog med den varan den här veckan, först, Tisdag - morgonjympa på F&S kl.7, Onsdag - tvätttid kl.7, Torsdag - öbobesök innan kl.8, Fredag - borde bli sovmorgon då va?

Lycklig!

Dilemma

Träna idag var enbart skönt.
Gå på stan efteråt, var kjol-givande, glömde dock att köpa bok.. attans!

Kommer hem, moderskapet ringer, med den otroliga nyheten att min brors kommande bebis har vänt sig med huvet neråt, istort sett fixerad och väger nästan 3kg (1½månad för tidigt!). Så de har bestämt, mor&far & bror&svägerska att jag ska komma upp och vara barnvakt ifall bebisen kommer medans mor&far är på semester. Vilket är med ja, en dryg veckas varsel ungefär. Tydligen kändes det tryggare för bror&svägerska att jag är där utifall bebisen skulle komma, eftersom brorsonen inte ska följa med till BB. Och de har helt klart rätt i att det spelar inte så stor roll var jag är arbetslös. Hu ja. Jag som är såå haj på att köra bil på halkigt underlag...

Träningsvärk!

Träningsvärk.. skönt är det. Känns att jag gjort något. Men var nog ganska så korkat att träna både tisdag och onsdag. Ganska så. Idag ska jag INTE träna :) Det bästa med passen både i tisdags och onsdags var att jag kände att det inte var konditionsdelen som var värst, det var styrkan. Styrkedelen har aldrig varit ett problem förrut, men nu, sheeesh. Skyller på min jättesvaga vänsterhandled (due to skadan i våras) och min bara medelsvaga högerhandled (musikerskadan).  Men roligt roligt roligt var det. Speciellt igår när en av de andra deltagarna, en grabb, tränade utan skor. Totalt livsfarligt, för både honom och vi andra. Han halkade omkring i sidledsförflyttningarna, han verkade vara helt utan kontroll, var det vanliga v-steg som i normalfallet tar kanske nån meters radie använde han säkert 3. Och halkade omkring. Undrar hur mycket han sträckte sig...

Manuskollationering igår. Det var riktigt roligt, men några logiska småluckor var det nog. Men de löser sig, är ju hela 114 dagar kvar till premiär - det är länge.

Hörselplugg på minnesgudstjänsten i söndags var välbehövligt f.ö.. riktigt skönt att kunna sitta inom meters avstånd från jätteorgeln och inte få ont. Fast så skönt var det itne när det blev rundgång innaför pluggen. Nej, det var obra. Kommer bli än mer behövligt till advent. Skillnaden är eg ganska stor mellan Allahelgona och Advent. Till Allhelgona är det lågmält och ganska dämpad orgel, till Advent är det fullt ös som gäller.
F U L L T ös.
Och fullt ös från en orgel är ganska, ehm, högljutt. Men roligt. Ikväll är det riktig adventövning - äntligen! :) Laddar upp med skivan med Händels Messias - bra musik det, riktig musik det.

Jag måste nog sluta vara på bra humör, och bli som jag blir beskylld för att vara. Deppig. Eller nej, det är tråkigt!

Nej, nu lunch, sen sväng till stan. Har slut deckare!

Äntligen!

Idag ska jag gå och träna - äntligen!
Har inte vågat än, halsont och sånt krafs i vägen. Men idag känns det bra, så då blir det av! Banne mig! Jättepepp är jag också, men kommer förmodligen halvdö efter halva passet, har inte tränat på allvar sen, eh.. februari kanske? Men åååh så roligt!

Jobbsökeriet går framåt, fick iväg 6 ansökningar igår, och alla känns "rätt". Måste nog erkänna att jag sökt en del som inte känts helt rätt, men som jag sökt ändå, är ju inte som jag fått gå på intervju på några heller (sen den där i augusti).

Livet är härligt!
(undrar varför den unga söta killen alltid jobbar när jag är på konsum....)

Stillhet och eftertanke

Allhelgonahelgen är för mig en helg för stillhet, eftertanke, lugn. En helig helg, om man nu kan säga så.  Min tradition kring den här helgen började väl någon gång på högstadiet, då var jag väldigt engagerad i Svenska kyrkans unga, och vi brukade ha "miniläger" eller vad man ska kalla det, just allhelgona. Både mysigt, eftertänksamt och på något plan givande.  Under den här tiden dog min mormor i cancer. Den första allhelgonahelgen efter det var min morfar ganska brydd, skulle vi tända ljus på graven eller inte. Mamma har ingen åsikt i frågan och tycker väl mest att vi ska göra som han vill - de hade varit gifta i 50 år när hon dog - morfar gillar traditionen med ljus på graven vid allhelgona, mormor gjorde det inte, så tillslut bestämmer sig morfar för att inte tända något ljus, just för att mormor aldrig gillat det. Det är livslång kärlek det.

Även om vi aldrig tänt ljus vid allhelgona, så gillar jag hur kyrkogårdarna ser ut. De flämtande ljusen lyser upp på ett sätt som värmer och berör. Berör gör även Minnesgudstjänsten i kyrkan. Som livlsång körsångare är jag van att medverka och sjunga på dessa. Vissa år berör de inte alls, andra år berör de mer. Just i år var ett sådant "mer"-år. Om det var musiken, känslan eller den emotionella värmen som strålade ut från alla medverkande vet jag inte. Till viss del tror jag nog mest på musiken, "min" körledares fru spelade Air av Bach på orgeln, och det rörde mig djupt (kan iofs bero på att just det stycket spelades på både mormors och morfars begravningar).  En stor stillhet fyllde mig och fyller mig fortfarande, trots att jag varit hemma rätt länge, men även en viss eftertanke, jag är för dålig på att visa hur mycket jag tycker om min familj, mina vänner. Det märks särskilt väl en sån här helg, när kyrkan fylldes (nåja, halvfylldes) av sörjande, jag vill visa mer, så att jag kan stötta de omkring mig som sörjer och de som i framtiden kommer att göra det.

Något mindre eftertänksamt är att hela prästskocken (fem styckna) var i tjänst. De ser ut som något slags.. jag vet inte vad.. i sina vita "klänningar". Ungefär som man tänker sig trollkarlar och sektledare, typ.


In memoriam
Mormor 1921-11-19 -- 1995-12-05
Morfar 1920-01-20 -- 2000-01-20
men även.. de jag inte minns
Farfar 1907-06-23 -- 1973-11-26
Farmor 1909-04-24 -- 1981-12-07

Snart är det advent!

November.
Kallt, blåsigt, och snart advent. Då borde det finnas snö, ja, till advent alltså. Annars blir det lite tomt, tråkigt. Advent i sig är roligt, mysigt, stämmningshöjande. Snart jul. Och då får man sjunga alla de gamla adventklassikerna med kören. De som knappt behöver övas eftersom vi kan dem så bra.  I år ska vi förmodligen sjunga ur Händels Messias också - DET är roligt det (undrar bara om jag får stämkonvertera till advent bara.. ) Hade snudd på glömt Adventskonserten (2/12), då blir det mer roliga saker. Roligt roligt, och glöm inte hörselpluggen!
Men först är det Alla Helgona. Det är inte så värst mysigt, men stämningsfullt. Att sjunga på Minnesgudstjänsten är nog bland det mest tradiga man kan göra. På denna är alla anhöriga till de som dött under året bjudna till kyrkan, och de avlidnas namn läses upp. Alla som en. Det brukar väl ligga runt en 200 namn i den kyrka jag sjunger, sånt tar tid.

Gick förbi Indiska en sväng igår. De har så fina saker.. som jag vill ha. Julsaker alltså. Dukar, ljus, ljusstakar, fönsterprydnader (den röda pappersstjärnan är nästan lite för fin).. jag har shoppat enough den här veckan!!

Imorgon SKA jag gå och träna. Oavsett om jag snuvar, hostar eller nyser. Jag bara SKA. Sådetså.

Jobb, hår och höststorm

Massor med roliga jobb att söka idag. Det går framåt! (vilket man inte kan säga om alfakassan. Fy fan - stäng skiten)

Var hos frissan igår i höstrusket. Hon är underbart trevlig och så himlarns duktig. Vi har en plan för mitt hår, får se om det går göra bara.. sen, i december alltså.

Gjorde av med för många pengar i måndags. Skulle bara åka ner på stan för att gå på ICA och köpa bra frukt. Kommer hem med byxor, kofta, tröja, böcker!, och längt efter ett till par byxor. Dyrt.. helt onödigt och fullkomligt fantastiskt!

Och inte har förkylningen gett sig så jag kan gå och träna idag heller. Surt. Får krypa upp i soffan med någon av mina nya böcker och dricka thé istället :)