Less, trött och allmänt blä.

Jag är less på orden, på det outhärdliga tonfallet.
Bristen på respekt.
Jag är trött på hela grejjen.

-----

Receptet i förra inlägget ska utökas med ett antal glas vin på uteservering. Och dagen blev så bra som utlovat. Mycket trevligt, och skönt att få ur sig lite av det som förvirrar och stör.

Även om det skulle behövas mer av den varan. Utlopp.

-----

Idag är det Valborgsmässoafton.
Fest med studentmössan på slottet.
Lite sång också.
Och så förmodligen taxi hem. Eller cykel. Cykel är billigare. Men då måste jag cykla dit också.

-----

Städa.
Damma studentmössan.
Bestämma klädsel.
Skriva fler ansökningar.
Och glasögonen skaver som s-an bakom öronen. Den nya trenden, öronskugga i ton av blåmärkesblått.

-----

Folket säger tvi och blä.


---- (några timmar senare)

Jag är så trött så jag vet inte om jag orkar gå på fest.. vill helst bara sova.
Men måste väl ta ett ryck och börja fundera på klädsel, transportmedel, skor.
Frisyr lämplig till studentmössan?

Sheeesh..

Recept på en bra dag.

Idag är en fin dag.
Solen skiner.
Det är faktiskt varmt redan..
De där strumpbyxorna som var för små i julas sitter som gjutet.
Man känner sig snyggare än vanligt.
Stadsbesök - leta något snyggt att sätta på sig till Valborg/bröllop.
AF.
Nya glasögon.
Kaffe o Glass i Solen på MH.
Lite kostymeri.
Körövning inför Valborg.

Kan dagen bli bättre? =)

Nu, skriva den där jobbansökan till det perfekta jobbet.

Små saker

Små saker som gör dagen än bättre.

Uppmuntran.
Det där speciella leendet.
Att få saker o ting gjorda.
Hinna hem och känna sig både utvilad och att man gjort något vettigt.

Avslappnad stund i solen.


"Ja jag vill sjunga och jubla ja jag vill jubla högt av glädje för mitt hjärta sprängs utav fröjd" (ur sånger från i lördags)

Skutt!

Det är gôtt att leva!

Konserten i lördags blev.. rätt bra faktiskt. Musiken växer var gång man hör den, och tongångarna är någonslags kombo av Björn&Benny, Ted Gärdestad och jazz. Ganska mörka texter (baserade på Uppenbarelseboken till viss del), men med en strimma av hopp någonstans.
Jo, jag är nöjd. Duetten med R blev väl sådär. Man ska inte bli osäker och få typ 140 råd (körledarens ord) bara timmen innan.. men tror inte det blev falskt eller så, bara osäkert. Solot blev däremot riktigt riktigt bra. Jättenöjd både med genrepet och konserten.  Sen är det aldrig fel med den sortens beröm heller.

Nu närmast blir det sång på slottet till Valborg (och fest - Tjohooo, vi blev ett gäng från kören ändå!!!). Frågan är snarare vad man ska ha på sig.

GIII - hmm.. ja där ska jag lägga några timmar i kostym idag, för att jobba ikapp söndagen (som spenderades med migrän i soffan - effekt från lördag?), och fixa så att det finns kläder till i stort sett alla till provföreställningen. Snart är det dags!

Och förrutom syende till GIII har jag bestämt att sy något till det bröllop jag ska på i Pingst. Färg och material är det svåraste just nu. Modell är bestämt.

Livet är gott.
Allt går åt rätt håll.
Imorgon får jag lön.

Livet är gott.

Sprudlande, hoppande... glädje

Åh vad det är svårt att finna orden när man är så sjukt nöjd, glad, överväldigad, glad (sa jag det?)!!
Trots lite farhågor kring solona till på lördag så gick kvällens övning över förväntan, och jag har sällan fått höra så många fina, snälla saker på en gång!
Tydligen lät det bra!
Körledaren sa många fina saker.. men det som värmde mest var nog att han tyckte det lät säkert (och mycket bra) - jag som knappt kunde stycket imorse när jag sjöng igenom det hemma. Det känns tryggt att veta. Det värmde så otroligt.

(sen så fick tanten ingen beröm alls, mer än standard "bra")

Svårt att beskriva den glädje och värme jag känner just nu. Sådana ord har jag inte. Men leendet sitter där det ska och jag vill bara sprudla, hoppa och krama världen.

(Vill ni lyssna och bilda egen uppfattning? Nicolai kyrka, lördag 16:00, kostar gratis)

Kärlek!

Solo

Solen bländas.
Ja, som en del vet så har jag morgonsol och ganska skarpt österläge på min lägenhet. Men ungefär så här dags så börjar solen reflektera sig i fönsterna på huset mittemot och så, återigen skina in hos mig. Eller bara bländas. Otrevligt.

Trevligt är däremot allt annat.
Livet är gott nu. Jag är glad, tillfreds, lycklig, nöjd. Man ska inte fokusera på de negativa sakerna, för då förblir de så dominanta i vardagen. Bättre att njuta av de saker som faktiskt gör en lycklig för stunden.
Jag blir såå glad över att vänner mår bra och är lyckliga, jag mår så bra av att jag blir glad. Känns som jag vill studsa fram och bara stråla..  vår är härligt.

Körövningen i torsdags resulterade oförhappandes i två solon till lördagens konsert. Allt är Malins fel. Vi har en tant i kören som sjunger solo typ jämt, och gör det väl inte sådär hyperbra heller. Hon hör till de som borde slutat, eller bytt stämma (men det är väl för svårt... kärring). så Malin tyckte helt enkelt att jag skulle sola med. Och så blev det. Hon är lite för frispråkig ibland. Inte att jag inte tycker det ska bli roligt, det var lääääänge sen sist, men det är inte ens en vecka kvar, jag har hört styckena en gång, nynnat igenom en gång.. och det jag lär mig själv stämmer säkert inte sen när jag får höra det korrekta kompet för första gången på torsdag. Utmaningar sporrar! =)

Kärlek!

Jag ska aldrig mer handla på Handlar'n..

.. eller vad dom nu heter nuförtiden.

Påsk.. årets påsk har spenderats i ett töcken av illamående, illamående, illamående och illamående.
Matförgiftning (eller dylikt, lika illasint gallanfall - röstar dock på matförgiftning) fredag.
Fredagnatt spenderades i stort sett i badrummet. Har aldrig i mitt liv mått så jävla illa.
Mår fortfarande inte bra. Mår illa, men har börjat försöka äta mer rustika saker än nyponsoppa och fil. (vilket ser otroligt äckligt ut när det kommer upp igen...) Kan i stunder tro att "ooh, jag mår inte illa längre" och så försöker jag röra på mig, äta något, dricka något, och så mår jag illa igen. Men, jag kan iaf fokusera mig på annat än att jag just, mår illa, och har faktiskt lyckats göra flera saker både igår och idag. Men det blir nog inget mer idag.. soffan och dåliga tv-program är nog det jag orkar med.

(nackdelen med allt detta illamående är ju att man inte får någon ork till något.. känner mig helt urlakad) (fördelen är väl ett aldrig tidigare skådat viktras. Bästa bantningsmetoden hittills - eller?)

Urk.

Återbäring.

Det där brevet från skatteverket med deklarationen i kom idag. Vilken lycka. Först skräck - sen lycka när jag iår faktiskt får TILLBAKA pengar, utan att behöva luska fram några absurda avdrag. Skönt.

Nytt jobbkontrakt och besök på AF igår, allt färdigt innan kl.10. Komplett med besök på spexkontoret var jag inte ens borta i två timmar. Äntligen går saker och ting i lite tempo.

Förrutom jobbjakten då. Förslöad. Ett jobb sökt idag (som jag inte lär få, men eftersom jag blev "anvisad" det från AF, så måste jag ju söka), och ska väl försöka få iväg några till innan natten. Måste sysselsätta mig med något innan jag blir knäpp.

Annars tänker jag för mycket.
En del är väl konstruktiva tankar som jag bara måste få iväg till rätt personer.. börjat lite nu, men det är ändå mycket som ska tänkas iväg och ut.
Andra tankar är nog mest destruktiva. För mig själv, andra och mig.

Indeed, stilla veckan är stilla.