Nu är det Jul!

Jepp, nu är det Jul!
För nu åker jag norrut (igen - var ju där alldeles nyss) med väskan proppad med julklappar.


Så från lilla mig, till alla er


 en Riktigt God Jul och ett Gott Nytt ÅrVi ses i Januari!


Kram!

Kort och Konsist

Jobbintervjun igår gick bra. Nu återstår bara det värsta - väntandet på om de erbjuder jobb eller inte.
ÖMHs julkonsert igår var också bra. Men lite småseg vissa partier. Och trumpeterna var lite sura ibland. Men på det hela taget en bra julkonsert.

SJ är däremot ett kapitel för sig. 45 minuter sena igår. Åkte från Örebro 8 minuter innan vi skulle vara i Västerås (enligt tidtabellen alltså, men den kanske man ska ta med en nypa salt?).

Imorgon blir det norrutfärd. Till vinter (förhoppningsvis - snögränsen går nu 2 mil norr om mor&far) och nytt syskonbarn!! Dessvärre verkar det som om brorsan&co far till fjälls över jul.. inte så jag ville ha det ju! Men man har inte särskilt mycket att säga till om helt enkelt..

Och nu ska jag sluta med det här innan jag pyser över.
Återkommer när jag är snäll igen.

Två bra dar - i rad!

Hör och häpna. Jag hade rätt! Mitt nyaste (1dygn gammal) brorsbarn föddes på Lucia, som jag förutspått och tippat.. Det blev ingen Lucia dock utan det blev en stjärngosse! En liten Tim Håkan. Eller ja, liten o liten.. 54cm lång. Då är man inte liten. Då är man en ganska lång bebis, men allt verkar ha gått bra. Barn och föräldrar mår bra, och morlillamor har fått lära sig något nytt - hämta på dagis!

Det var gårdagens bra.
Dagens bra - Jobbintervju inbokad!  (Blev lite snopen faktiskt.. trodde inte de skulle gilla min meritlista, för såå himla tjusig är den inte än)

Två bra dagar i rad. Vad blir det då av morgondagen? Bingo? Iofs, med praktfest á la 1906 så kan det väl knappast bli annat. Och ikväll ska jag på körövning igen. Har saknat dom gamla rackarna. Bara roligt!

Lycklig!

Nöjd.

Idag har samtliga julklappar inhandlats, grovt under budget!! Är dessutom nöjd med alla. Har tom hunnit med att köpa "present" till svägerskan som fyller år på fredag.. ska bara komma ihåg o skicka den med snigelposten på onsdag.

Besök på AF har det också blivit. Väldigt trevlig tjej som hjälpte mig där. Ibland blir man positivt överraskad av de som jobbar på AF/CSN/vilken kundtjänst som helst. De som verkligen vill hjälpa till och inte bara sitter av tiden.

Nu ska jag slå in alla paketen, och sen blir det tid över för annat.

Mitt horoskop för den här veckan verkar tro att jag ska ha "mysiga" kvällar. Med vem? Varför? och Hur? är frågorna man aldrig får svar på..

Lycklig! (svårt att vara det odelat dock, när andra inte är det..)

Tillbaka..

Tillbaka i staden.
Det är så befriande skönt att få ha möjligheten att åka hem till mor&far och ta igen sig. Nu var de iofs inte hemma. Men ändå. På något sätt har huset nånslags lugn och skön atomsfär som gör mig utvilad och sporrad inför framtiden. Men på ett annat sätt känns det även som man är 14 igen och inte är särskilt vuxen, egentligen.

Nu blir det slutrush med spex och jobbsökeri innan jag åker norröver igen. Är inte så länge tills dess faktiskt. 1½ vecka för att vara specifik. På den tiden ska man hinna träna, sjunga, låtskriva, bokföra, fixa prognos, gå på fest (!!), gå på AF och stå i kö, shoppa julklappar, och faktiskt,  hinna umgås lite också. Härligt!

Dagens jullåtscitat:
Jag kommer hem igen till julRapport från norr, del 3

Ingen bebis.

Adventsvesper i hemförsamlingskyrkan igår. Åååh vad jag saknade min kör! inget ont om hemförsamlingens kantor, han gör så gott han kan med det material han har... men ibland tror jag nog att det varit bättre o välja något enklare, något mer bekant. För inte lät det bra alltid. Flyktkänslan infann sig dock bara under sista stycket, Otto Olssons Advent, som jag verkligen kan utantill (och baklänges. I sömnen, i juni), det lät... verkligen illa.  Men allt var inte hemskt. Barnkören var söt, musikerna var, ehm, ja.. engagerade och kompgruppen densamma som de senaste 15 åren (och ja, trummisen är fortfarande snygg - trots att han blivit "gammal"). Gamla, härliga Kyrkan var dock fylld till sista plats (500årig kyrka - spelade på 500årsjubileét), den där känslan "jasså, är det HÄR alla är" infann sig. Det var iofs fantastiskt roligt.. att folk fortfarande går till kyrkan på 1a advent. Är väl någon slags tradition för flertalet som bara går dit då.. och kanske julafton. Kvällen slutade iaf bra med adventsfika hos min ena kusin med familj. Bästa med kyrkan här i obygden är nog att man blir lätt medbjuden på fika (citerar en av mina kusiner: "men inte kan väl Maria vara hemma själv ikväll?" varvid resten av släkten säger "nej, följ med du") när man dyker upp. Kan iofs också bero på att vi vuxit upp ihop, dessa kusiner och vi.

Fantastisk solnedgång på gång! Attans att man inte har nån kamera!!

Söka jobb hos studentens fiende (CSN), ja, varför inte - jobb som jobb. Och CSN har man ju koll på.. tror man.

Hade glömt "bära runt alla blommor"-problemet när man adventar huset. Vete rackarn vars alla blommor bor under denna månad alltså.. men något ska väl moderskapet göra också..

Spexet - suck!

Årets adventsvisa, sjöngs av Barnkören och framkallade fnissryckningar hos mig o ena kusinen, och allsång senare under kvällen (det ska låta lite halvfalskt också):

Jag är en liten åsna
och jag har det ganska bra
Jag är en liten åsna
och jag sjunger varje dag.